Fabricius (°1970) is sinds 2013 directeur van de Kunsthal Charlottenborg in Kopenhagen. Hij beperkt zich niet tot museale ruimtes en presenteert regelmatig vernieuwende tentoonstellingen in de publieke ruimte, zoals Auto-Stop (2008) en een expo rond de Zweedse misdaadauteurs Sjöwall en Wahlöö, Polis Polis Potatismos (2010).

In het verleden werkte Fabricius als freelance curator en als co-curator voor het kunstencentrum Santa Monica in Barcelona (ES). Van 2005 tot 2012 was hij directeur van de Malmö Konsthall in Zweden. Hij heeft een voorliefde voor praktijkgerichte projecten waarbij de kunstenaars en de curator nauw samenwerken.

Fabricius organiseerde een reeks tentoonstellingen en projecten op ongewone plekken. What is a guy from Leicester, a Swedish girl, a family father and a gay couple doing on a deserted island between Denmark and Sweden? (1997) bracht - zoals de titel aangeeft - vijf artiesten samen op een klein eiland. Art Calls (1997) was een project dat je kon beluisteren via antwoordapparaten en KBH Kunsthal (2005-2006) stelde hedendaagse kunstenaars voor in een vitrinekast in een drukke straat in Kopenhagen.

Fabricius is de oprichter van de uitgeverij Pork Salad Press en het krantenproject Old News. Hij bracht bovendien meer dan 50 boeken, platen en cd's uit.