Dario Šolman (HR)

°1973

Sinds een tiental jaren concentreert de Kroaat Dario Šolman zich op the Heart of the Perspective, the Making of the Film, een reeks multimediale projecten die samen de bouwstenen voor een groter geheel vormen. Ze delen eenzelfde visuele taal en een aantal verhaallijnen. In zijn projecten onderzoekt hij de manier waarop we omgaan met kunst, film, cultuur, politiek en andere systemen die deel uitmaken van onze hedendaagse maatschappij. Zijn beeldentaal is symbolisch en geometrisch, gecombineerd met een breed scala aan andere visuele elementen.

Target Orbit (2013)

Deze productie maakt deel uit van the Heart of Perspective, the Making of the Film project.
digitale animatie, 4’, en een selectie van digitale prints

De digitale animatiefilm Target Orbit is geworteld in een beeldtaal die Dario Šolman de voorbije jaren heeft ontwikkeld binnen het project the Heart of the Perspective. De film staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een groter geheel waarbij de kunstenaar telkens visuele inspiratie haalt uit uiteenlopende disciplines: architectuur, technologie, natuur, science fiction en tijdreizen, geheimschrift, theologie, folklore, enz. Het werk nodigt de kijker uit om stil te staan bij de manier waarop we kunstwerken waarnemen en ervaren, aldus Šolman.

Geproduceerd door de Ljubljana Biennial of Graphic Arts binnen het kader van de samenwerking tussen de biënnales van Göteborg, Liverpool en Mechelen (als onderdeel van het Europese cultuurprogramma 2007-2013).